Elvi käyttää vuorokaudessa noin kuusi vaippaa. Viikossa se tekee 42 vaippaa. Vuodessa vaippoja kuluu tällä logiikalla 2184! Paitsi että meillä kiertää noin 20 taskuvaippaa, joita pesukone jyryttää puhtaaksi suunnilleen joka toinen päivä.

Monesti olen naureskellut, kun joku puhuu kestoilusta. "Meillä kestoillaan. Lapseni ovat kestopeppuja." Onko kestovaippojen käyttö harrastus? Siltä sen ainakin saa helposti kuulostamaan. Väri- ja kuosimaailma laajenee koko ajan ja vaippojen halutaan olevan kauniita. Huvittavaa. Nehän jäävät vaatteiden alle piiloon, eikä niihin laskettava tavara ole yhtään sen kauniimpaa, vaikka vaippa olisi kirjailtu timanteilla.

Kun sitten Nikon vauva-aikana keksin vaippojen ompelun, jouduin irvistellen luovuttamaan ja liittymään kestoilijain joukkoon. Myönnettäköön: ostin kankaat sillä perusteella, että niistä tuli söpöjä vaippoja. Kylään lähdettäessä valkkasin yleensä jonkun lempparivaipoista matkaan. Ja kun ultrassa selvisi, että odotan tyttöä, ompelin pari kukkakuvioista vaippaa, ihan vain siksi, että pikku-prinsessa sai muutaman tyttöjen vaipan.

Kahvipöydässä en aiheesta vielä avaudu. Pysyn kestovaippakaapissa. Kotona kasailen vaippoja täyttäessäni niistä siistejä pinoja ja ihailen, miten hienoja vaippoja vauvallamme on.