Noin vuosi sitten:

Jonna ja Joonas hinkuvat mummilaan yökylään. Neuvottelu asiasta mummin kanssa, sopii, Antti vie muksut mummilaan yöksi, heidät haetaan seuraavana aamupäivänä. Pian Antin kännykkä piippaa tekstaria eksältään: "Lapset on kuulemma olleet mummilla. Jos et jaksa itse hoitaa lapsiasi, miksi edes haluat että heidän pitää lähteä äitinsä luota?"

Noin viikko sitten:

Oma kännykkäni piippaa tekstaria Antin eksältä: "Voisitko päivähoitaa Jonnaa ja Joonasta ensi viikon, kun mulla meni lastenhoitokuviot sekaisin ja olisi vielä työviikko?" Homma ookoo, toki se onnistuu. Organisoidaan viikko-ohjelma uusiksi, siirretään muutama meno ja soitetaan tiistaiaamupäivälle vähän lastenhoitoapua, että päästään käymään pankissa.

Eilen:

Antin puhelin soi.
Jäsen M: "Onko lapset menossa mummilaan hoidettavaksi?"
Antti: "???"
Jäsen M: "Jonna sanoi, että he ovat menossa mummille."
Antti: "Nyt taitaa olla neidin omaa keksintöä koko juttu. Eivät ole menossa mummille, tuo aamulla tänne."

Puhelu päättyy. Lähdemme käymään Antin vanhemmilla. Pihatiellä Antin äiti ajaa vastaan. Hän on menossa hakemaan Jonnaa ja Joonasta yökylään. Hetken kuluttua Antin kännykkä piippaa tekstaria: "Lapset menivät mummille yökylään, haen ne töiden jälkeen sieltä."

Olenko minä nyt vähän nipo, kun harmistun siitä, että minua on pyydetty laittamaan koko viikko-ohjelma uusiksi ja sitten vain ilmoitetaan tekstarilla, että "hups vaan, ohisektori". Ei siinä mitään, jos lapset haluavat mummilaan ja se mummillekin sopii. Mutta missä on kysymysmerkki? Että "sopiiko teille, että lapset eivät tulekaan huomenna?" Se ei muuta itse asiaa, mutta se antaa edes kuvan siitä, että on jonkunlainen arvostuksenripe siitä, että on ollut valmiudessa huolehtimaan lapsista.

Ja pieni piru minussa haluaisi ihan kauheasti huomauttaa, että "jos et jaksa itse hoitaa lapsiasi, miksi edes haluat että heidän pitää lähteä isänsä luota?"

(Toki olen tietoinen, ettei yökyläreissussa ole kyse siitä, etteikö Jäsen M jaksaisi hoitaa lapsiaan. Lapset ovat hänelle äärettömän tärkeät ja hän on huolehtinut heistä yksin hyvin paljon. Sympatia ei silti herää, koska hän on tehnyt sen täysin omilla ehdoillaan, siinä ei paljon Anttia kuultu. Siitä tämä pieni halu typerään sarkasmiin. En aio toteuttaa, kunhan herkuttelen ajatuksella.)