Hermojen kiristys!

Tietokoneemme on "typeri", kuten eräs päiväkotilainen kerran totesi. Opetan muuten nykyään samaiselle, nyt jo 15-vuotiaalle, päiväkotilaiselle kotitaloutta. Mutta se tietokone. Tökkii, tökkii ja minä en osaa tehdä tälle yhtikäs mitään. Tätä on tosin korjannut jo kaveri, joka osaa, eikä tilanne juuri miksikään muuttunut. Toinen kaveri nauroi, kun kuuli koneemme iän. Ei sen kuulukaan enää toimia.

Olen yrittänyt kommentoida jo muutamaankin otteeseen useampaankin blogiin. Koko kone jymähtää kommentin lähettämisvaiheessa. Sama käy, jos yritän linkittää omaani jotakin. Syvä huokaus.

Haluaisin oikeastaan ostaa itselleni tabletin. Periaatteessa sen pitäisi olla verovähennyskelpoinenkin. Perustelunkin pitäisi mennä läpi, sillä luokkatilani on kellarissa ja netti ei toimi siellä. Joudun siis tekemään kaikki tietokonehommat kotona. Lukijalle tiedoksi, että varsin moni koulu on luopunut reppuvihkosysteemistä ja se on korvattu sähköisellä poissaoloseurantajärjestelmällä, Wilmalla. Aivan helmi homma! Lyhyesti mainittakoon, että ohjelmalla vanhemmat pystyvät seuraamaan lapsensa koulunkäyntiä: myöhästymiset, poissaolot, läksy- ja koulutarvikeunohdukset sekä myös aktiivinen työskentely ja erinomainen suoriutuminen merkitään ohjelmaan. Yleisesti ottaen vanhemmat tykkäävät. Yhtä yleisesti ottaen oppilaat eivät.

Mitä minä tabletilla? No, siis työkäyttöön olisi loistava. Vedin kollegani kanssa ihan mielettömän Pohjoismaa-projektin tämän kevään aikana. Oppilaat olivat salaisia agentteja ja tutustuivat Suomeen, Ruotsiin, Norjaan, Tanskaan ja Islantiin ratkoen matkan varrella salapoliisitehtäviä. Käytimme tabletteja mm. tiedonhakuun, matkapäiväkirjan kirjoittamiseen ja esitelmien havainnollistamiseen. Kun yksi ryhmä piti esitelmää, muut hakivat tableteilla aiheeseen liittyviä kuvia. Ja vain ihan ensimmäisellä tunnilla yrittivät mennä Youtubeen kuuntelemaan Frontside Ollieta.

Toinen, mikä nyt heti tulee mieleen, on siirtää kaikki nuotit tabletille. Se järäjetön plaraaminen loppuisi siihen. Sivutkin olisivat aina järjestyksessä!

Uusin hankintani on iPhone. Se saapui minulle viime perjantaina. Mielenkiintoista on se, että Leevi, Arttu ja Niko osaavat nyt jo käyttää sitä suht vaivattomasti. Ainakin pelata Angry Birdsiä.

Youtubesta löytyy muuten mahtava juttu ekaluokan opettajasta, joka käytti älypuhelinta luetunymmärtämistunnin opetusvälineenä. Koska koneeni jymähtää, jos yritän linkittää jotakin, tyydyn laittamaan osoitteen copy-pastena, halukkaat pystyvät kyllä katsomaan videoklipin niinkin.

http://www.youtube.com/watch?v=vwNhd4q--RQ

Vielä pärjään pojilleni tällä saralla, mutta ei mahda mennä kovin kauaa, kun he tietävät älylaitteista enemmän kuin minä ja osaavat hyödyntää niitä huomattavasti tehokkaammin. Jotkut näkevät älylaitteet haitallisina. Itse en osaa vielä sanoa. Voinevat olla loistava renki. Isäntänä luonnollisesti eivät enää toimi yhtä hienosti.