Elville nousi torstai-iltana kova kuume, joka tuntui nauravan parasetamolille. Naprokseenilla saatiin lopulta hieman helpotusta aikaan ja neiti yöunille. Seuraava päivä meni hieman lämpöisen tytön kanssa, mutta sen jälkeen kuume katosi yhtä nopeasti, kuin oli tullutkin. Maanantaiaamuna huomasin ranteessa kaksi vesikelloa.

Elvi sairasti vesirokon jo viime kesänä, mutta koska tyttö oli vasta viisikuinen, ei vastustuskykyä ole välttämättä muodostunut. Niinpä oli ihan perusteltua uskoa näitä vesikelloja rokkonäppylöiksi. Tänä aamuna vesikellot näyttivät kuitenkin laskeutuneen ja vatsan alueelle oli ilmestynyt punertavaa ihottumaa. Isovarpaassa on puolikkaan varpaan kokoinen märkivä paise. Yhdeltä on aika lääkärille, taitaa tarvita diagnoosin jo muualta, kuin äidiltä.

Lapsemme ovat ylipäätään sairastaneet uskomattoman vähän. Koko kesä meni koko sakilla terveenä, eikä meillä ole tainnut olla kertaakaan mitään koko sakin kiertävää kulkutautia. Viime kesänä neljä sairasti vesirokon, mutta siihenkin ymmärsivät sairastua suurinpiirtein yhtäaikaisesti, eikä homma vienyt koko kesää.

Palaan illalla asiaan, kun saamme selville, mikä neitiä vaivaa.