Perunasalaattia
Italiansalaattia
Vihersalaattia

Graavilohta ja -siikaa
Mätihyydykettä

Keitettyjä perunoita
Kananmunia
Porkkanalaatikkoa
Perunalaatikkoa
Chili-bataattilaatikkoa
Maksalaatikkoa

Kinkkua
Kylmäsavuporoa

Luumu-juustokakku

Hämmästelen joulumenumme sisältöä. Sehän on ihan perinteinen jouluruokamenu. Meillä on ollut tähän saakka hyvin erilainen joulupöytä. Esimerkiksi kinkkua ei ole syöty koskaan. Tänä vuonna Arttu toivoi sitä ja tiedän, että Anttikin sitä kyllä syö. Löysin perhemarkettina itseään mainostavan ostoshelvetin pakastealtaasta hieman yli kaksikiloisen möykyn. Saa kelvata.

Tämänvuotinen joulukokoonpano sisältää minun poikakatraani. Jonna ja Joonas lähtevät äitinsä kanssa mummolajoulua viettämään. He puolestaan ovat meillä juhlimassa vuoden vaihtumista, jolloin pojat menevät ampumaan raketteja isänsä kanssa.

Olen seurannut lähipiirin joulustressiä ja se tuntuu jotenkin käsittämättömältä. Olen noudattanut melko tiukasti marttojen ohjetta: jos haluat viettää joulusi komerossa, siivoa se siinä tapauksessa. 

Jouluruuissa pääsemme tänä vuonna helpolla. Ensikseenkin innokkaita ja osaavia apulaisia on monia. Kuvassa Arttu perunateatterissa. Toisekseenkin meille on tulossa jouluvieraita, jotka tuovat mukanaan puolet ruuista.

Jouluaattona pakollisia traditioita on aamusauna ja tv:stä tuleva Lumiukko-elokuva. Muuten mennään fiiliksellä eikä stressata.

Onnellista, siunattua joulua jokaiselle!