Elvi täytti eilen komeat kaksi vuotta ja iloisesti juhlimme isovanhempien ja kummien kanssa. Siinä juhlan puolivälissä Arttu sanoi, että mahaan koskee. Muutama minuutti ilmoituksen jälkeen poika suorittikin jo säntäyksen kohti vessaa ja melkein ehti. Oksennukset siivottiin vessan ovesta ja lattialistojen välistä.

ilmeisen raju virus, sillä Arttu laatoitti seuraavat kolme tuntia vartin välein ja senkin jälkeen vielä tunnin välein kahdesti. Yötä vasten onneksi vatsa rauhoittui ja poika pääsi unille.

Neljältä aamuyöllä aloitti Elvi. Kuudelta aamulla Leevi ilmoitti, että on heikko olo. Oksennus lensi melkein samantien lauseen jälkeen. Leevi ehti sentään vessaan.

Tämä päivä onkin kulunut iloisesti ämpäreitä tyhjennellessä ja Elvin laattoja pyyhkiessä. Yhdet sain jo päälleni. Niko on vielä sairastumatta ja on kyllä taivahan ihme, jos selviää, sen verran tehokkaasti tauti on kiertänyt.

Jonna ja Joonas tämän sairastivat jo, luultavasti myös kuljettivat taudin meille. Suhteellisen iisisti tästä näköjään noin lasten osalta ollaan päästy. Tuskin se enää huomenna jatkuu kuin korkeintaan sen Nikon osalta. Oma vatsa pitääkin jo lupaavaa kurinaa...