Törmäsin juhannuksena entiseen koulukaveriini. Tällä kahden pienen lapsen isällä oli perhe mukanaan kokkoa katsomassa: vaunuissa vauva, isosisko piti vaunun kahvasta kiinni ja äiti työnsi vaunuja. Isän kädessä oli kaljatölkki ja keskustelun laadusta päätellen jokunen oli jo tyhjentynyt illan aikana. T-paitaa koristi teksti: Parempi pari suhdetta kuin parisuhde.

Taidan olla nipo tai pirttihirmu, kenties huumorintajuton tylsimys. Minä olisin loukkaantunut, jos Antti olisi tehnyt saman. Okei, hän ei käytä alkoholia, mutta on käyttänyt ennen. Muistan kyllä oikein hyvin, kuinka paljon. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että vanhempikin saa irrotella toisinaan ja viettää "aikuisten juhlia" parhaaksi katsomallaan tavalla. Olen vahvasti myös sitä mieltä, että jos se parhaaksi katsottu tapa sisältää alkoholin nauttimista, pitäisi aikuisen juhlia silloin jossain muualla, kun lasten silmien alla. Vaikka toinen vanhempi onkin selvänä, voi lapsesta olla hyvin pelottavaa katsoa, kun tuttu ja turvallinen aikuinen muuttuu aivan erilaiseksi.

Sekä minun että Antin lapset viettävät viikonloppua niillä toisilla vanhemmillaan. Me karkasimme kaupunkilomalle sadan kilometrin päähän kotoa. Bed&Breakfast -tyyppinen majoitus maksoi koko viikonlopulta satasen ja me olemme viettäneet laadukasta aikuisten kivaa. Tässä tapauksessa siis kävelleet hitaasti maleksimalla pitkin kaupunkia, käyneet katsomassa lasten mielestä tylsiä nähtävyyksiä, syöneet liian kalliissa paikoissa ja mikä erikoisinta: ostaneet kioskilta jäätelöt ottamatta samalla noin neljääsataa servettiä! Ja ei, se aikuisten kiva ei lomasta huolimatta sisältänyt sitä perinteistä aikuisten kivaa. Lääkäri kielsi moisen esiaviollisen hurvittelun niin pitkäksi aikaa, kunnes istukka ei tee kiusaa. Lämpöä ja läheisyyttä ei sentään kielletty.

Molempina iltoina olemme suunnitelleet myös tanssimaan lähtemistä. Kumpanakin iltana olemme todenneet olevamme aivan liian väsyneitä moiseen. Mikä oikeastaan onkaan suurempaa luksusta viisilapsisessa perheessä, kuin katkeamaton yöuni! Hyvät yöt, painun ihanan mieheni kainaloon!