Arttu ja Jonna muodostavat toisinaan liittouman. Heillä on usein joku kahdenkeskinen leikki menossa ja siihen ei muita huolita. Toisinaan Leevi liittyy joukkoon ja silloin kokoontumista kutsutaan Ihmenappuloiden Kerhoksi. Kerholla on oma vihko, jota kerholaiset tärkeän ja salaperäisen näköisenä täyttävät. Kurja äiti on kerran käynyt vakoilemassa, mitä vihkoon on kirjoiteltu. Lähinnä sieltä löytyy pikkuveljien nimiä henkselit päälle vedettynä. Isot versus pienet.

Niko pääsee usein isompien leikkiin vauvaksi tai lemmikkieläimeksi. Poika nauttii silminnähden, kun isommat paapovat häntä. Vilteistä kasatussa pesässä on mukava kölliä, kun isommat käyvät rapsuttelemassa ja asettelemassa vilttejä paremmin.

Joonas on jäänyt välillä koko hommassa hieman ulkopuoliseksi.

Kun aloimme touhuta yhdessä koko porukalla, kävi nopeasti ilmi, että Joonaksen tapa leikkiä on hyvin erilainen, kuin toisten. Joonas on vilkas ja kiihtyy nollasta sataan nanosekunnissa. Jarrutukseen vaaditaankin sitten vähän enemmän. Pitkään oli ongelmana, että Joonas nappaili leluja toisten käsistä, löi, tuuppi ja käytännössä katsottuna koko porukan yhdessä leikkiminen oli täysin mahdotonta, ellei aikuinen vahtinut koko ajan aivan vieressä. Ei liene yllätys, että melko nopeasti muu porukka aloitti Joonaksen syrjimisen. "Mä en haluu leikkii sun kaa, ku sä lyöt!"

Muutaman kuukauden ajan olimme itsekin aika kädettömiä Joonaksen kanssa. Muille lapsille jäähypenkille joutuminen oli kova rangaistus. Minuutti per ikävuosi ja töllöilystä keskusteleminen saivat käytöksen taas pitkäksi aikaa Kultaisen kirjan vaatimalle tasolle. Joonas istui jäähynsä, keskustellessa yritti katsella muualle, peittää korvat käsillään ja nauraa päälle.

Hiljalleen, sitkeästi ja rakkaudella, Joonaskin on alkanut oppia. Aikuista totellaan. Toisia ei satuteta. Jos jostain asiasta tulee riitaa toisten kanssa, haetaan aikuinen apuun, eikä hoideta asiaa tuuppaamalla toista. Unohduksia tapahtuu toisinaan, eikä yksin Joonakselle. Kyllä jäähypenkillä riittää asiakkaita edelleen viikottain.

Parasta antia tällä tiellä on kuitenkin se, että Joonas ja Niko ovat alkaneet leikkiä keskenään. Välillä jopa liittoumatasolla: "Me ollaan roskakuski ja Puuha Pete! Tää on vaan meidän kahden leikki!"